Aa

Aa

Министар Вулин у Текији: Ситуација алармантна, Влада ће помоћи

Министар Вулин у Текији: Ситуација алармантна, Влада ће помоћи

Читај ми

ТЕКИЈА - Место Текија, удаљено више од 25 километара од Кладова, које је због обилних падавина и клизишта претрпело велике штете, вечерас је посетио министар Александар Вулин, поручивши да ће Влада Србије помоћи у обнови и тог подручја.

После обиласка тог места и разговора са мештанима, Вулин је истакао да ће Влада Србије свакако бити ту, уз своје грађане и делити добро и зло.

Он је оценио да је у месту Текија ситуација заиста алармантна, не само због поплаве, него због клизишта које је цело брдо повукло на доле, честитавши мештанима што су се сами организовали на почетку катастрофе.

"Честитао бих мештанима што су се организовали и нису чекали на прву помоћ из Београда, него су сами преузели одговорност", рекао је Вулин изразивши задовољство што у Текији нико није страдао.

Он је поручио мештанима да верују својој држави и да ће Влада Србије свакако бити ту да им помогне.

"Овде сам да видим шта је људима најпотребније", рекао је Вулин, који је допремио помоћ од шест тона воде и пет тона хране и средстава за хигијену.

Према његовим речима, то је оно што је тренутно најважније људима у Текији, а даље "држава мора да се ангажује да што пре вратимо живот у нормалу".

Он је истакао и да ће на подручју Србије и у будуће бити великих проблема сличних овоме који је захватио део источне Србије, нагласивши да се у будућности морамо припремити за правовремено реаговање.

Вулин је додао да је на подручју Текије било и одређених инвестиција у водоводне канале који су се показали као неадекватни, нагласивши да се таква пракса мора променити.

Вулин, који је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, је најавио да ће обићи и друга угрожена насеља од Текија према Кладову, као и ту општину.

Пут који иде од места Текија ка Кладову је и вечерас око 18.15 сати био, због одрона непроходан за саобраћај.

На рашчшћавању је ангажовано неколико великих камиона и булдожера, а ту су и припадници Сектора МУП-а за ванредне ситуације и Жандармерије, који помажу грађанима.

У том месту телефони не раде јер су због клизишта покидани електрични водови, а нема ни струје, а улице су пуне блата, камења, сломљених грана дрвећа, као и пањева, које је бујица нанела са оближњег брда.