Aa

Aa

Министар Вулин: У реалном сектору пријављено 75.426 новозапослених

Министар Вулин: У реалном сектору пријављено 75.426 новозапослених

Читај ми

НОВИ САД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да је ове године од 11. јануара до 10. септембра у реалном сектору пријављено 75.426 новозапослених.

Вулин је на Конференцији "За развој привреде - Окупљање око пројеката", коју је организовао Социјално - економски савет АП Војводине, рекао да је у ПИО фонд ове године уплаћено 15 милијарди динара више него лане.

Као посебно значајну чињеницу Вулин је истакао промену начина пријава за ПИО фонд, јер је ове године први пут у историји послодавцима омогућено да да те пријаве доставе електронским путем.

"Раније је било неопходно пријаве попунити ручно, па онда чекати у дугим редовима пред шалтером да се те пријаве предају, а сада је то могуће урадити елетронским путем за свега неколико минута", појаснио је Вулин.

По његовим речима током 2016. године примљено је 154.849 образаца "М4" за пријаву, а поменута промена начина пријаве је допринела да ове године имамо више пријављених, односно укупно пријављених је нешто више од два милиона, за разлику од прошле године када је тај број био око 1.900.000.