Aa

Aa

Министар Вулин у Прагу о радној активацији корисника социјалне помоћи

Министар Вулин у Прагу о радној активацији корисника социјалне помоћи

Читај ми

ПРАГ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин разговарао је данас у Прагу са чешком колегиницом Михаелом Марксовом о радној активацији корисника социјалне помоћи.

 

Вулин је рекао Танјугу да је та пракса, коју је Чешка почела пре Србије, дала врло добре резулате у тој земљи, посебно код мањинских група или особа које теже долазе до посла или су најдуже без посла.

"Треба да учимо од оних који су то радили пре нас и да видимо како можемо подстаћи људе да раде, да зараде и да промене своју судбину", рекао је Вулин.

Он је истакао и неопходност потписивања споразума о војним меморијалима, с обзиром на то да се на територији Чешке налази десетак српских војничких гробаља из Првог и Другог светског рата.

"Србија води рачуна о свом културно-историјском наслеђу и желимо да војни меморијали на територији Чешке постану брига нашег министарства и наше државе", рекао је Вулин.

Вулин и Марксова постигли су договор да два министарства заједно раде на пројектима којима ће конкурисати за европске фондове. "То је начин да научимо од оних са више искуства и да дођемо до средстава за пројекте који заиста могу нешто да промене", рекао је Вулин.