Aa

Aa

Министар Вулин у дечијем одмаралишту Црвеног крста на Вршачком брегу

Министар Вулин у дечијем одмаралишту Црвеног крста на Вршачком брегу

Читај ми

ВРШАЧКИ БРЕГ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин каже да је ове године за функционисање 77 народних кухиња у Србији које имају укупно 34.930 корисника обезбеђено 345 милиона динара.

Вулин је додао да се још 41.850 породица збрињава са пакетима хране и пакетима основне хигијене.

"Нико није срећан што има велики број корисника Народне кухиње, нико не може да буде задовољан што делимо пакете хране, али наш посао је да док год сиромаштво постоји да се боримо против њега и да га ублажавамо", рекао је Вулин у Вршачком брегу где је посетио децу која се налазе на одмору у дечјем одмаралишту Дом Црвеног крста.

Он је поновио да ће Влада Србије и у наредном периоду водити рачуна да не смањује социјална давања већ ће гледати да их повећа.

Политика Министарства за рад је свакако штедња и водимо рачуна о сваком буџетском динару који нам грађани Србије ставе на располагање, али није штедња на најсиромашнијима и на онима на којима је помоћ заиста потребна, рекао је Вулин.

Истакао је да је Министарство за рад у сарадњи са Црвеним крстом по први пут обезбедило 28,7 милиона динара за опоравак најсиромашније деце, корисника Народне кухиње, као и деце са посебним потребама.

Он је објаснио да ће 1.104 дечака и девојчица и још 125 деце ометених у развоју у сличним одмаралиштима као што је оно у Вршачком брегу провести једно лепо лето и за то су обезбеђена средства.

У оквиру постојећег буџета се уштедело, а потом су одређени приоритети, рекао је Вулин и додао да је на тај начин створена могућност да преко хиљаду и две стотине дечака и девојчица, неки и први пут упознају шта значи летовање, безбрижност и шта значи распуст.

"До сада смо слали нашу децу на опоравак искључиво у наша одмаралишта у Баошићима и то ћемо наставити да радимо, али ћемо највећи број наше деце слати на оправак у Србију, како би се помогло развоју локалних заједница", рекао је Вулин.