Aa

Aa

Министар Вулин: Србија је поносна на своју антифашистичку прошлост

Министар Вулин: Србија је поносна на своју антифашистичку прошлост

Читај ми

БЕОГРАД - Суштина антифашизма је увек бити на страни онога ко пати и никада не дозволити да се мрзи онај ко је другачији или ко је у мањини, изјавио је вечерас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Србија је поносна на своју антифашистичку прошлост. Ни много већи народи од нас не би могли да се похвале тако великим успесима и тако великом храброшћу. Не би могли да се похвале да су увек били на правој страни света, а Србија никада није погрешила и њен народ никада није био на страни неслободе", рекао је Вулин.

Он је, поводом обележавања Међународног дана борбе против фашизма и антисеминизма, нагласио да смо поносни на нашу антифашистичку прошлост, али да, осим прошлости, постоји антифашистичка садашњост и наша антифашистичка будућност.

"Србија никада неће дозволити да се историја прекраја, да се заборави њен допринос, да се забораве жртве нашег народа. Зато Србија својим животом, својом садашњошћу и будућношћу хоће да покаже да се није променила, да је сада и да ће увек бити на бољој страни света", рекао је он.

Вулин каже да сви у Србији могу бити поносни јер не постоји организована мржња ни према једној групи људи, ни према једној мањини, не постоји ни једна озбиљна организација која би могла или желела да спроведе насиље над неким ко је у мањини или другачији.

"Сваки појединац који се тако понаша одлично зна да ће наћи отпор у српској држави, али и међу грађанима. Србија је правна земља, земља у којој је свака мржња забрањена и кажњива", указао је министар.

Вулин је навео да је Србија доказала да чак и у најтежим тренутцима, као у време мигрантске кризе када много већи и богатији показују страх, а често и мржњу, да разуме туђу муку и бригу и да је ту када је некоме тешко и када неко пати.