Aa

Aa

Министар Вулин се састао са муфтијом србијанским Мухамедом Јусуфспахићем

Министар Вулин се састао са муфтијом србијанским Мухамедом Јусуфспахићем

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са муфтијом србијанским, Мухамедом Јусуфспахићем и представником хуманитарне организације „Мерхамет“ Србија, Едином Делићем.


На састанку је било речи о наставку сарадње Министраства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Исламске заједнице Србије у циљу решавања проблема мигрантске кризе.
Муфтија Јусуфспахић је истакао да је Исламска заједница Србије, као и организација „Мерхамет“ Србија, од првих дана мигрантске кризе веома активна у пружању помоћи мигрантима који су у транзиту кроз Србију.
Министар Вулин се захвалио на досадашњој помоћи и нагласио да је веома важно да сви буду укључени и ангажовани у циљу пружања конкретне помоћи, како би се мигрантска криза решавала на што огранизованији начин и у складу са потребама миграната .
Састанку су присуствовали и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић и генерални секретар Ријасета Исламске заједнице Србије, Елдин Ашћерић.