Aa

Aa

Министар Вулин се састао са директорима Међународне организације рада

Министар Вулин се састао са директорима Међународне организације рада

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, учествовао је данас у раду 103. заседања Међународне конференције рада у Женеви. У току радне посете министар Вулин се састао са генералним директором Међународне организације рада, Гајом Рајдером и новоизабраним регионалним директором за Европу и централну Азију Међународне организације рада, Хајнцом Келером.

Министар Вулин је саговорнике упознао са процесом консултација социјалних партнера који раде на тексту Нацрта новог Закона о раду. Генерални директор МОР, Гај Рајдер, подржао је напоре Владе Србије на постизању компромиса представника синдиката и послодаваца. Рајдер је истакао и спремност Међународне организације рада да Србији, после недавних катастрофалних поплава, пружи неопходну помоћ у реализацији тзв. стратегије за опоравак, а обећао је и помоћ експерата у реализацији пројекта израде социјалних карата.

Министар Вулин се захвалио Рајдеру на принципијелним ставу Међународне организације рада у вези са питањем КиМ. Рајдер је истакао да ће МОР и даље у потпуности поштовати Резолуцију СБ УН 1244.