Aa

Aa

Министар Вулин се састао са делегацијом ЕУ

Министар Вулин се састао са делегацијом ЕУ

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састаo се данас са делегацијом Европске уније коју је предводио заменик генералног директора директората Европске комисије (ЕК) за миграције и унутрашње послове, Сајмон Мордју.


Mинистар Вулин и заменик директора ЕК Мордју су разговарали о миграционим изазовима и о напорима Европске уније и земаља на западнобалканској рути да пронађу заједничка решења и политички одговор на изазове.
Министар је рекао да ће Република Србија наставити да се на хуман начин избори са мигрантском кризом, да унапреди дијалог са земаљама у региону и да ојача капацитете својих институција за спровођење мера и политика у области миграција.
Заменик директора ЕК Мордју је нагласио да ће Европска унија веома тесно сарађивати са Србијом да се пронађу заједничка решења на изазове са којима се суочавају земље на западнобалканској рути. ЕУ ће такође наставити да пружа Србији значајну финансијску помоћ, као и подршку за подизање капацитета у области управљања границама, идентификације и регистрације долазака миграната, реадмисија, повратака и услова прихватних центара. Разговарали су и о финансирању програма добровољног повратка и реинтеграције миграната у земљу порекла, који се спроводи у сарадњи са Међународном организацијом за миграције.