Aa

Aa

Министар Вулин се састао са амбасадором СР Немачке и делегацијом KfW развојне банке

Министар Вулин се састао са амбасадором СР Немачке и делегацијом KfW развојне банке

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са амбасадором Савезне Републике Немачке у Републици Србији, Акселом Дитманом и делегацијом KfW развојне банке Немачке у Србији, коју је предводио директор Арне Гос.


Тема састанка била је иницијатива KFW развојне банке Немачке да Републици Србији определи бесповратну помоћ у виду грантова у износу од 5,4 милиона евра. Помоћ је, у оквиру решавање питања мигрантске кризе, намењена јачању инфраструктурних објеката у мање развијеним локалним самоуправама које се налазе на транзитној рути миграната. Помоћ ће представљати бенефит за локалне самоуправе, као и за мигрантску популацију која пролази кроз Србију.
Амбасадор Дитман честитао је Влади Републике Србије на отварању првих преговарачких поглавља са Европском унијом и на изузетној посвећености даљим евроинтеграцијама.
Министар Вулин се захвалио на помоћи коју Савезна Република Немачка пружа нашој земљи и нагласио да без подршке Немачке још увек не би било помака у евроинтеграцијама Србије.
KfW развојна банка је водећа промотивна финансијска институција за немачку привреду и званично финансијско средство за сарадњу са земљама у развоју и транзицији. KfW банка помаже Србији да постигне циљеве који су договорени са ЕУ у области енергије, водоснабдевања и прераде отпадних вода, као и у области управљања отпадом и заштите животне средине.