Aa

Aa

Министар Вулин са представницима ММФа

Министар Вулин са представницима ММФа

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се у понедељак, 17. новембра 2014. године са представницима мисије Међународног монетарног фонда, на челу са Зузаном Мургасовом.


Теме састанка биле су планиране активности Министарства у области социјалног дијалога, социјалне заштите, у области радног законодавства и активности у области инспекције рада. Представнике Међународног монетарног фонда су занимали детаљи спровођења новог Закона о раду, планирање средстава и активности неопходних за решавање статуса вишка запослених у предузећима која су била у поступку реструктурирања до ступања на снагу актуелног Закона о приватизацији (13. август 2014. године), као и рационализација јавног сектора.
Представници ММФ-а су такође обавештени да су у току активности посебне радне групе за хармонизацију свих прописа у области радног законодавства са прописима Европске уније и Међународне организације рада као и да ће Министарство следеће године припремити низ нових закона као што су Закон о запошљавању и осигурању за случај незапослености, Закон о пензијском и инвалидском осигурању, Закон о социјалном предузетништву.