Aa

Aa

Министар Вулин са представницима ЕУ и ЕК разговарао о положају Рома

Министар Вулин са представницима ЕУ и ЕК разговарао о положају Рома

Читај ми

Влада Србије разуме значај интеграције Рома и даљег унапређења њиховог положаја као најугроженије мањинске групе, о чему говори и одлука да се процес назван „Декада укључивања Рома 2005-2015. године“ продужи и након 2015, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, на данашњем састанку са представницама Директората за преговоре о суседству и проширењу ЕК, Мартом Гарсиа-Фидалго, координаторком за питања Рома, и Јаном Катарином Лолић Шинделковом, и представницом Делегације Европске уније у Србији, Аном Миленић.


На састанку, коме је присуствовао и државни секретар у Министарству за рад и председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома, др Ненад Иванишевић, разговарало се о новој Стратегији и Акционом плану за побољшање положаја Рома, који ће бити усаглашени са Поглављем 23 „Прaвoсуђe и oснoвнa прaвa“.
Министар Вулин је истакао да питањем интеграције Рома не треба да се бави само једно министарство, већ треба објединити снаге свих ресорних министарстава, Канцеларије за људска и мањинска права и цивилног сектора. Министар Вулин очекује да ће Србија до краја године испунити све обавезе из Поглавља 19 које се односи на социјалну политику и запошљавање.