Aa

Aa

Министар Вулин са представницима Асоцијације индустрије челика

Министар Вулин са представницима Асоцијације индустрије челика

Читај ми

На тржиште Србије увози се челик и шавне цеви сумњивог квалитета по дампинг ценама због непостојања одредбе која би доказивала да роба одговара стандардима.

На ово су упозорили данас представници металуршког сектора на састанку са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Александром Вулином.

Вулин је након састанка објаснио да важећим правилницима у тој области недостају одређене разраде и истакао да ће разговарати са ресорним министрима како би тај проблем био решен.

"Сигуран сам да ћемо веома брзо изаћи са конкретним решењем", казао је Вулин новинарима у Палати Србија.

Министар је истакао да је реч о веома важном сектору који запошљава више хиљада људи, напоменувши да су на данашњем састанку учествовали послодавци који запошљавају близу 10.000 људи.

"Они могу и више од тога да запошљавају, потребно је да превазиђемо и неке наше бирократске препреке и проблеме и да за нас важе правила каква важе и за земље у окружењу и у ЕУ, нажалост ми то не примењујемо на сопствено тржиште, мислим да је време да почнемо", истакао је Вулин.

О је истакао и да је Железари Смедерево и неком будућем инвеститору потребно уређено тржиште на коме су иста правила и за њега и за земље у окружењу, што сада, додао је, није случај.

Вулин је на крају рекао да је сигуран да ће се тренутна ситуација променити и да ће моћи да се запосли више људи у том сектору, као и да ће држава учинити све што је могуће у оквиру ЦЕФТА споразума да се домаћим произвођачима пружи предност.