Aa

Aa

Министар Вулин са делегацијом ММФ-а

Министар Вулин са делегацијом ММФ-а

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, у оквиру пете ревизије аранжмана из предострожности, састао се са члановима делегације Међународног монетарног фонда, коју је предводио Џејмс Руф.


Главна тема на састанку били су резултати постигнути у периоду од последње посете ММФ-а, као и планови Министарства у вези са програмима обука за незапослене, нарочито из категорије теже запошљивих, вишкове запослених из јавних предузећа као и за њихово укључивање у активне мере политике запошљавања.
Министар Вулин је нагласио да све мере активне политике запошљавања имају за циљ подршку смањењу рада у неформалној економији, односно промовисање запошљавања у складу са одредбама Закона о раду. Истакао је и да је инспекција рада постигла одличне резултате као и да су остварене велике уштеде у буџету. Вулин је додао да ће Министарство и даље радити на повећању ефикасности инспекција нарочито у борби против сиве економије али и спречавања злоупотреба у области социјалних давања.
Руф је истакао да је задовољан досадашњим резултатима посебно у домену активних мера политике запошљавања и пружио подршку Министарству у постизању постављених циљева.
На састанку је било речи и о Закону о пензијско-инвалидском осигурању, Закону о социјалној заштити, програмима за исплату социјалне помоћи, породичним и материјалним давањима.