Aa

Aa

Министар Вулин са 35 локалних самоуправа о помоћи наујгроженијима

Министар Вулин са 35 локалних самоуправа о помоћи наујгроженијима

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин потписао је са представницима 35 локалних самоуправа уговоре о финансијској помоћи за развој услуга социјалне заштите, побољшања њиховог квалитета и материјалног статуса најугроженијег становништва.

Министар рада Александар Вулин на скупу у Палати Србија рекао је да солидарност није само реч, већ да она мора да се види на делима, преноси Бета.

"У овим општинама са којима сам потписао уговор остали су углавном стари људи. Наше је опредељење да држава мора равномерно да се развија и да сви треба да имају иста права, што се односи и на становнике сиромашнијих општина", каже Вулин.

Приликом потписивања уговора вредног 50 милиона динара истакао је да је у питању мала али значајна помоћ, јер показује да држава мисли на оне који су угрожени.

Председник општине Рашка Игњат Ракитић захвалио је министру Вулину на пруженој помоћи и истакао да је то значајан корак у побољшавању положаја социјално угрожених категорија становништва.

"Ова помоћ ће нам много значити, показује да се држава брине о нама, мада се надам да ће у будућности бити све мање становника који су социјално угрожени", истиче Ракитић.

Уговоре о пружању помоћи потписало је 35 локалних самоуправа које држава класификује као општине треће и четврте групе чији степен развијености износи од 60 до 80 одсто републичког просека.