Aa

Aa

Министар Вулин: Руска Федерација од огромног значаја за Србију

Министар Вулин: Руска Федерација од огромног значаја за Србију

Читај ми

ПИРОТ - Руска Федерација од огромног значаја је за Србију, која ће учинити све што је потребно да и Русија види интерес у нашем тржишту, а санкције уведене тој земљи сигурно нису нешто што Влада Србије икада намерава да уради, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Он је посетио фабрику Тигар заједно са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином и том приликом истакао да политка Владе Србије јесте очување традиционалних односа са Руском Федерацијом и унапређивање тих односа.

"Политика наше владе јесте и да водимо рачуна о сопственим интересима и наравно да водимо рачуна о економским интересима тако важног партнера као што је Руска Федерација", рекао је Вулин.

Подвукао је да санкције које су уведене Русији "сигурно нису нешто" што Влада Србије икада намерава да уради и истакао да ће Србија увек задржати политику неутралности, а то значи да не уводи санкције руској Федерацији и да се не сврстава ни у један војни савез.

"У економском смислу, наша прилика јесте да остваримо већу продају на руском тржишту, које је огромно и врло захтевно и неће да купује било шта по било којој цени, зато можемо поносно да представимо један Тигар који може да се носи са представницима светске конкуренције, и задовољство ми је што то можемо да прикажемо пред нашим партнерима", рекао је Вулин.

Он је захвалио лично Чепурину на ангажовању, када је у питању побољшање односа између Русије и Србије и рекао да не постоји место где амбасадор није лицно дошао и покушао да помогне и да успостави бољу комуникацију и везе.

"У наредних неколико дана појавиће се и представници веома великих и значајних предузећа из Русије, којима је пословни програм Тигра веома занимљив. Надамо се да ћемо бити и ми у стању да их заинтересујемо и да им покажемо да вреди радити са нама. Радили смо некада, можемо и сада", рекао је Вулин.

Истакао је да је политичка стабилност кључ економске стабилности и да чувајући политичку стабилност, Србија може да буде добар партнер и да очекује и нове инвестиције и нове послове.

"Влада Србије урадиће све да се у Србији сачува политичка стабилност, мир и прилика нашим привредницима да наставе да раде", нагласио је министар.

Амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин истакао је да је са генералним директором компаније Тигар обућа Небојшом Ðенадићем разматрао могућности за повећање сарадње са Руском Федерацијом, која може да се одвија у неколлико праваца, пре свега у производњи ауто делова, као и предмета свакодневне потражње, а управо се тиме, како је рекао, бави фабрика у Пироту.

"Могу да кажем да сада руске компаније активно траже да надоместе делове своје производње, који су се одвијали у Турској и сада се тражи да се то производи у Србији. Могу да кажем да ће буквално сутра у Србију допутовати делегације неколико руских аутомобилских компанија и ми се надамо да ће се контакти додати и да ће се пронаћи сарадња на обострани интерес.

Чепурин је додао да је "усхићен и надахнут" оним што је видео у Тигру и навео да се та фабрика непрестано развија и самостално делује.