Aa

Aa

Министар Вулин разговарао са сталном координаторком УН у Србији

Министар Вулин разговарао са сталном координаторком УН у Србији

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се данас са сталном координаторком УН у Србији и представницом УНДП-а, Карлом Робин Херши.


Министар Вулин је током куртоазне посете нове координаторке УН у Србији, која је ступила на дужност у фебруару ове године, истакао да су Уједињене нације кључан партнер Републици Србији, као и Министарству за рад, и захвалио се на одличној сарадњи, досадашњој подршци и пруженој стручној и другој помоћи.
Херши је посебно поздравила напоре Србије и похвалила мере које наша Влада предузима у вези са збрињавањем миграната, деце и рањивих група, поштујући све законе и међународне конвенције и пружајући пример другим земљама. Она је нагласила да ће Уједињене нације наставити да пружају помоћ и буду активан и посвећен партнер Влади Републике Србије, посебно радећи ка остварењу Циљева одрживог развоја према Агенди 2030, која је усвојена од стране свих земаља чланица Уједињених нација.
Саговорници су се сложили да је мигрантска криза изазов који захтева пуну посвећеност свих актера и изразили наду да ће се сарадња на том и другим пољима наставити и унапредити у будућности.