Aa

Aa

Министар Вулин: Проблем - одсуство јединственог решења

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин: Проблем - одсуство јединственог решења

Читај ми

БАОШИЋИ - Одсуство јединственог решења од стране ЕУ је суштински проблем мигрантске кризе, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин који је додао да Србија не може да испашта зато што ЕУ није у стању да га нађе.

''Негде близу 3.000 људи се налази на територији Србије. Они не желе да остану на територији Србије, већ желе да наставе свој пут, али ако су им границе затворене онда ће њихов пут бити значајно успорен и отежан'', рекао је Вулин новинарима у Баошићима.

Он је навео да Србија то не може да дозволи.

''Србија не може да испашта зато што ЕУ није у стању да нађе јединствено решење'', рекао је министар рада.

Према његовим речима, ситуација је таква да "имамо једну земљу, Бугарску, која отвара своје границе и друге, опет чланице ЕУ - Мађарску и Хрватску које затварају границе".

''Србија неће бити у средини'', рекао је Вулин.

Он је додао да наша држава функционише над својом целом територијом и води рачуна о безбедности грађана и територије, али води рачуна и да се међународно право на територији Србије постује.

''Ми нисмо земља која ће било коме ускратити право да тражи азил. Да ли ће га добити зависи од објективних претпоставки'', рекао је Вулин.

Наводећи да се спречава и кријумчарење, министар је истакао да МУП Србије има далеко најбоље резултате на рути и далеко највећи број ухапшених, одузетих возила, поднетих кривичних пријава.

''МУП ће наставити тако да ради заједно са нашом војском у коју сви имамо огромно поверење'', закључио је Вулин.