Aa

Aa

Министар Вулин примио награду Железница за изузетну сарадњу

Министар Вулин примио награду Железница за изузетну сарадњу

Читај ми

БЕОГРАД - Завод за здравствену заштиту радника "Железница Србије" обележио је данас славу Светог Козме и Дамјана и том приликом министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александру Вулину уручена је захвалница за изузетну сарадњу.

Вулин је, примајући награду од директора тог завода Влада Батножића, рекао да се свет неповратно мења, али да се никада се неће толико променити, да технологија, машина, замени човека, осмех, пажњу, топлу људску реч.

"Створићемо нове услове, боље лекове, лепше ординације, али, ако изгубимо оно људско у себи, однос према човеку, ништа нисмо урадили, нити напредовали", рекао је Вулин, захваљујући особљу Завода јер "то што раде, говори са колико хуманости, напора, пажње свакога дана посвећујете онима којима је помоћ потребна".

Вулин је истакао да држава значајно улаже у све области здравствене заштите и примећује да се квалитет те заштите заиста побољшава и да су све мање разлике између приватног и друштвеног сектора.

"Наравно, наш циљ је не само да разлика нема, него да државни сектор буде још већи и успешнији да једноставно више нема листе чекања, али о томе ће свакако много компетентније и чешће говорити и радити министар Златибор Лончар", рекао је Вулин.

Нагласио је да се влада понаша као социјално одговорна и да се води рачуна о сваком раднику и о онима за чијим радним ангажовањем више не постоји потреба и навео да је од 1. јануара 2015. до данас, држава издвојила више од 14 милијарди динара за решавање проблема радних вишкова.

Према речима министра, 24.474 радника су на тај начин збринута кроз наше социјалне програме, у 286 субјеката приватизације.

"Ниједан радник неће остати на улици. Нико ко је у државној одговорности неће бити без социјалног програма, неће бити без одговарајуће заштите, па ни без здравствене заштите", рекао је Вулин.

Подвлачи да држава води рачуна о сваком од запослених, и о онима које су "деценијама држали на некаквим радним местима, а да није постојала потреба ни за њиховим предузећима, ни за њиховим радом, али су у том тренутку куповали њихове гласове, државним новцем покушали су да не решавају проблеме".

"Ми проблеме решавамо и до краја године предвиђено је више од три милијарде динара, управо за решавање вишка запослених и понављам - сваки радник ће бити збринут, ниједан неће остати без социјалног програма, тако се понаша социјално одговорна држава", казао је Вулин.

Свакодневно се у установама Завода за здравствену заштиту радника "Железница Србије" лечи више од 4.000 железничара пацијената, а тај посао у 16 градова у Србији обавља 750 запослених, од којих 220 лекара.