Aa

Aa

Министар Вулин посетио деветочлану породицу Дестан у Прешеву

Министар Вулин посетио деветочлану породицу Дестан у Прешеву

Читај ми

ПРЕШЕВО - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је данас у Прешеву деветочлану породицу Дестан која је у систему социјалне заштите и уручио им донацију - електрични шпорет.

У Прешеву се живи тешко, рекао је Вулин, додајући да се тешко живи и у осталим деловима Србије, а на држави је да помогне социјално угроженим породицама.

"На нама је да помогнемо свуда где је то потребно без обзира да ли се ради о Новом Саду, Београду или Прешеву. Као што видите, држава делује и помаже свима без обзира на националну, верску и неку другу припадност", рекао је Вулин.

Немети Дестан има шесторо деце, и у једној соби од 15 квадратних метара живи са супругом, децом и свастиком.

Он је казао да је пријатно изненађен посетом министра Вулина и да није очекивао да ће се неко од државних функционера сетити баш његове породице.

"Ми живимо од социјалне помоћи и од повремених послова које успем да пронађем. Месечно од тих послова могу да зарадим 100 евра и добијамо социјалну помоћ од 19.000 динара. То је све што имамо. Свако је добродошао, ко може и жели да нам помогне", рекао Немети Дестан.

Посети породици Дестан присуствовао је и председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић који је рекао да је у последња два месеца држава преко тог тела издвојила пола милиона евра за субвенционисање малих и средњих предузећа у ове три општине на југу Србије.

Он је подсетио да држава стипендира и 307 ученика из Медвеђе, Бујановца и Прешева и најавио да ће ускоро стипендије добити и 30 најбољих студената.

Након посете породици Дестан, Вулин је разговарао са замеником председника општине Прешево Скендером Дестанијем.

Након састанка, Дестани је рекао да је задовољан посетом и могућношћу да министру образложи са којим се проблемима сусрећу грађани Прешева.

Он је поновио да су лоша економска ситуација и незапосленост од скоро 60 одсто највећи проблеми на територији Прешева.

"Разговарали смо о кадровским проблемима у нашој администрацији, социјалној политици и о незапослености. Све то утиче на незадовољство и лош економски положај грађана Прешева без обзира на националну припадност", истакао је Дестани.

Он је додао да је упознао министра Вулина са проблемом ванболничког породилишта које већ годину дана чека на отварање и изразио наду да ће и овај проблем бити решен.

Састанку у општини Прешево присуствовали су и начелник Пчињског округа Будимир Михајловић, директор Центра за социјални рад у Прешеву Назми Јашари, директор Филијале НСЗ у Врању Дарко Јанковић и директор Филијале за ПИО у Врању Небојша Трајковић.