Aa

Aa

Министар Вулин отворио Сајам запошљавања „LINK2JOB“

Министар Вулин отворио Сајам запошљавања „LINK2JOB“

Читај ми

На Сајму запошљавања за младе “LINK2job”, који је данас у Београду отворио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, понуђено је 300 радних места у разним областима.


"Није довољно само да завршите школовање. Морате да имате вештину, јер данас послодавци не траже само диплому. То је оно што најмање траже, већ пре вештину, знање, вредноћу, сигурност и упорност", рекао је Вулин.
Вулин је истакао да је ИТ индустрија нешто на шта је држава почела да обраћа пажњу и за шта кроз реформу образовног система припрема будуће ИТ стурчњаке.
"Ми не можемо да вам нађемо посао, али можемо да обезбедимо предвидиве и сигурне услове пословања због чега ће неко одлучити да свој новац уложи у неко предузеће. Тако ћемо обезбедити и посао младима", навео је министар Вулин.
Вулин је рекао да је у Србији је у прва четири месеца запослено 85.408 људи, што је за 1,7 одсто више него у истом периоду прошле године додајући да је у априлу према евиденцији Националне службе запошљавања, а на основу пријаве на регистар обавезног социјалног осигурања, запослено 24.088 лица, а од јануара до априла 85.408 лица, што чини повећање од 1,7 одсто.
„Захваљујући другачијој политици и сигурној и стабилној држави, можемо рећи да повећавамо запосленост, јет они који желе да улажу новац и који желе нешто да промене, долазе тамо где је мирно, сигурно и стабилно, где су закони предвидљиви, и због тога и имамо повећање запошљавања.“