Aa

Aa

Министар Вулин отворио Прихватилиште и дневни боравак за старе

Министар Вулин отворио Прихватилиште и дневни боравак за старе

Читај ми

БАЧКА ПАЛАНКА - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин данас је у Бачкој Паланци отворио Прихватилиште и дневни боравак за старе и пензионере, у оквиру Геронтолошког центра.

Вулин је том приликом рекао да је Министарство у изградњу тог Прихватилишта уложило 50 милиона динара, а да је у опремање и побољшање услова живота у Геронтолошком центру уложило додатних нешто више од 10 милиона динара.

"Показали смо да држимо реч, јер смо пре годину дана најавили да ће тај објекат бити завршен и то се данас и потврђује", рекао је Вулин.

Он је казао да је, приликом доношења одлуке о изградњи Прихватилишта, донета и одлука да се изгради и дневни боравак за старе и пензионере, тако да Геронтолошки центар у Бачкој Паланци данас испуњава све најсавременије услове за прихват и боравак старијих.

Вулин је нагласио да је Министарство на чијем је челу, у последње две године, у установе социјалне заштите на територији Војводине уложило 515 милиона динара, иако су те установе у Војводини у надлежности покрајинске владе.

"Ми не гледамо на то која установа је под чијим надлештвом, већ нам је жеља да корисници социјалних услуга на териоторији целе Србије имају исте услове, без обзира која странка је на власти", рекао је Вулин.

Он је напоменуо да данас на отварању Прихватилишта нема представника покрајинске администрације, што, како је казао, више говори о њима, него о било ком другом.

Председник општине Бачка Паланка Александар Ðедовац рекао је да је камен темељац за Прихватилиште положен пре мање од годину дана, а да је данас објекат отворен у предвиђеном року.

"Поносан сам што се за време мог мандата отвара један овакав објекат", рекао је Ðедовац и нагласио да је Министарство за рад, заједно са Владом Србије, показало да им је, пре свега, интерес грађана на првом месту и да се нису обазирали на то која странка је надлежна за коју општину док је, како је рекао, покрајинска влада средства искључиво улагала у општине у којима су на власти биле странке које чине ту владу.

Капацитет Прихватилишта и дневног боравка је по 10 места.