Aa

Aa

Министар Вулин отворио фестивал кошарке у колицима на Калемегдану

Министар Вулин отворио фестивал кошарке у колицима на Калемегдану

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин отворио је данас на теренима Кошаркашког клуба Црвена звезда на Малом Калемегдану "Фестивал кошарке у колицима".

Отварању су присуствовали капитен црвено-белих Лука Митровић, играчи Стефан Јовић и Немања Дангубић, екипа кошаркаша у колицима, штићеници домова за незбринуту децу, као и полазници школе кошарке Црвена звезда.

Вулин је изјавио да фестивал има за циљ да промовише кошарку у колицима и покаже заједништво, које влада у овом спорту.

"Ови људи показују да воља може све и да су у стању да победе свој хендикеп. Када их видимо са колико ентузијазма и радости успевају да превазиђу своја ограничење, свако од нас треба да помисли о себи и схвати колико су наши проблеми мали, бар мањи у односу на њихове", рекао је Вулин.

Он је додао да друштво води рачуна о особама са инвалидитетом и ради на унапређењу њиховог положаја.

"Водимо рачуна о њима, о њиховом запошљавању и видљивости у друштву. Мислим да ћемо до краја године успети све иниституције које су под контролом министарства рада да прилагодимо и учинимо приступачнима за особе са инвалидитетом. Није много, али сваког дана можемо да помогнемо", истакао је Вулин.

Током фестивала одиграна је утакмица у којој су Митровић, Дангубић и Јовић имали прилику да одмере снага се кошаркашима у колицима.

"Мени и мојим саиграчима је част одазвати се акцијама овог типа, тако је било до сада, а биће и убудуће. Ови момци су ме задивили, показали су завидан ниво вештине и уверили ме да кошарка у колицима није нимало једноставна. Од мене и Звезде ће имати пуну подршку", рекао је Митровић.

Председник Звезде Небојша Човић захвалио је на подршци минстарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питањана.

"Црвена звезда има врло изражену димензију друштвене одговорности. Ми ћемо помоћи колико можемо. Велика је импресија видети енергију код ових људи, свака им част, заслужују да им сви помогнемо и да им на неки начим олакшамо и улепшамо живот", поручио је Човић.

У име кошаркаша у колицима присутнима се обратио Микица Будимировић изразивши захвалност КК Црвена звезда и министарству, без чије помоћи репрезентација Србије не би после осам година могла да отпутује на првенство Европе.

"Овај спорт није у довољној мери познат код нас. Позивам све људе добре воље да помогну и укључе се како би се што већи број анимирао и бавио кошарком у колицима", рекао је Будимировић.

Током фестивала одиграна је улична кошарка "три на три", утакмица између селекција Србије и кошаркаша у колицима, а спортисти су имали прилике да се опробају на мини полигону вештина.