Aa

Aa

Министар Вулин: Онај ко је обуставио истрагу против осумњичених за злочин у Старом Гацком не жели да се злочинци нађу и казне

Министар Вулин: Онај ко је обуставио истрагу против осумњичених за злочин у Старом Гацком не жели да се злочинци нађу и казне

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, изјавио је да је онај ко је одлучио да обустави истрагу против осумњичених за убиство 14 жетелаца у Старом Гацком код Липљана, одлучио да обустави борбу за човечанство.


„То је један од највећих злочина који се догодио на Косову и Метохији у коме су побијени људи који су само ишли у своје поље да раде оно што су радили читавог живота. Ишли су у жетву. Убијена су деца заједно са својим родитељима. Онај ко је одлучио да обустави истрагу урадио је то зато што не жели да злочинци буду икада пронађени. То уосталом и не треба да чуди од Тужилаштва у Приштини. Они се надају да ће им премијер бити човек који је несумњиви ратни злочинац, говорим о Харадинају и говорим о многим другима“, рекао је министар Вулин.
Према његовим речима напуштање истраге је напуштање наде да ће злочин икада бити откривен и да ће икада стићи казна људе који су учинили тако монструозан злочин. „То говори да тамо нема правде. Постоји и то да је Међународна заједница Резолуцијом 1244 преузела одговорност за истраживање сваког злочина и нема право да одустане од тога. Србија сигурно неће одустати“, поручио је Вулин.