Aa

Aa

Министар Вулин обишао прихватни центар у Принциповцу и гранични прелаз Беркасово

Министар Вулин обишао прихватни центар у Принциповцу и гранични прелаз Беркасово

Читај ми

ШИД - Министар за рад запошљавање борачка и социјална питања Александар Вулин обишао је ноћас прихватни центар у Принциповцу и гранични прелаз Беркасово.

Вулин је навео да је неколико хиљада људи који су два дана по киши, блату и хладноћи чекали на граници прошли јуче у Хрватску, али да је прелаз поново затворен, нада се до јутарњих часова.

Породице са малом децом, њих више од сто, које нису успеле да пређу налазе се сада у прихватном центру у Прициповцу.

"Власти Републике Хрватске поново су затвориле прелаз Беркасово до, како очекујемо, раних јутарњих часова" рекао је Вулин и додао да треба да се уради све да би се побољшали услове за људе који се ту налазе.

Како је рекао, комуналне службе су очистиле простор до прелаза, поставиће се и шатори, а храна, лекови, медицинска помоћ и надаље ће се пружати свима којима је потребна.

"У нашем кампу у Прешеву се налази око 300 људи и очекујемо да ће се тај број повећати на неких 5000 људи. На Беркасову тренутно прелаз чека око 700 људи и наше екипе су ту да им омогуће сваку помоћ" додао је Вулин.

Министар је истакао да је став државе Србије да никога неће силом задржавати на овом простору и неће од себе правити концентрациони логор.

"Којим путем ће се ови људи кретати то ћемо морати да препустимо њима. Затварање хрватске границе вероватно ће их више гурнути у руке кријумчара који ће проналазити алтернативне путеве него што ће их зауставити", рекао је Вулин.