Aa

Aa

Министар Вулин обишао Геронтолошки центар Књажевац

Министар Вулин обишао Геронтолошки центар Књажевац

Читај ми

КЊАЖЕВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин обишао је данас Геронтолошки центар Књажевац и том приликом рекао да је прошле године уложено 8,4 милиона динара у квалитет таквих домова.

"Протекле године у овај дом министарство је уложило нешто више од шест милиона динара и мислим да смо сада већ веома близу постизања циља, издавања лиценце и за овај дом", рекао је Вулин.

Он је додао да корисници морају да буду задовољни, збринути, да се осећају добро, буду здрави и да осећају да читаво друштво брине о њима.

Наводећи да министарство наставља са политиком уједначавања квалитета услуга, Вулин је оценио да корисник, без обзира где живи и проводи време, мора да има потпуно исте услове на читавој територији Србије.

"Прошле године смо уложили 8,4 милиона динара у квалитет оваквих домова и то је сигурно највећа инвестиција у последњих неколико деценија", рекао је Вулин додајући да министарство жели да ове године приведе крају процес лиценцирања и изједначи квалитет услуга.

Вулин је оценио да је актуелна влада социјално одговорна и да неће штедети на квалитету услуга.

Градоначелник Књажевца Милан Ђокић рекао је да се данас видело да је Геронтолошки центар у Књажевцу установа која је у одличном стању и у којој бораве задовољни корисници из читавог Тимочког региона, али и из читаве Србије.

"Овај објекат не би изгледао овако да нема значајну подршку министарства. Задовољство је видети како у сарадњи министарства и једне овакве инситуције можемо да дођемо до крајњег циља, а то су задовољни корисници", рекао је Ђокић.

Директор Геронтолошког центра Књажевац Саша Игњатовић истакао је да се током прошле године, а делимично и сада ради кречење целог дома.

Како је додао, извршена је замена дела инвентара по собама у ламелном делу као и набавка за два милиона динара медицинске опреме за ту установу.

Према његовим речима министарство је, између осталог, уложило два милиона динара у кухињу и 1,2 милиона за адаптацију купатила и три милиона за набавку агрегата за струју.

Вулин је након обиласка дома, одржао састанак са представницима локалне самоуправе и институцијама из система министарства.