Aa

Aa

Министар Вулин о Вилијаму Вокеру

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин о Вилијаму Вокеру

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, изјавио је данас да је Вилијам Вокер доказао нешто што је Србија одувек знала, а сада је прилика да зна цео свет − Србија ни на који начин није тражила бомбардовање, није га изазвала, није била крива за бомбардовање, нити на било који начин може да буде одговорна за злочин који се десио.


„Иза сваког великог злочина стоји велика лаж. Иза злочина НАТО агресије стајала је лаж о догађајима у селу Рачак на Косову, и стајала је лаж Вилијама Вокера. Србија ће се, наравно, обратити Уједињеним нацијама, ми ћемо тражити да се УН и не само оне, изјасне према овоме. Читав свет мора добро да размисли да ли ће икада више допустити ово понашање јер се поставља питање да ли ће, уколико Вокер прође неосуђен, ико икада више имати поверење у било какву мисију, у било које међународне организације и међународну заједницу“.
Вулин је рекао да је Вокер дошао да би нашао оправдање за бомбардовање Југославије.
„То води урушењу читавог међународног поретка и ставља под знак питања да ли међународно право и међународне организације имају било каквог смисла. Или ће свет рећи да је Вокер нешто лоше, или ће се бар оградити од његових лажи, или ће постати део његових лажи. Време је да се Србији каже извини, заслужили смо бар то извињење, да се каже да Србија није одговорна за НАТО агресију.“