Aa

Aa

Министар Вулин о смањењу незапослености и већој уплати доприноса

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин о смањењу незапослености и већој уплати доприноса

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, изјавио је данас, приликом посете Геронтолошком центру „Срем“ у Руми, да је у четвртом кварталу 2016. године, према подацима РЗС, завршена година са рекордно ниском незапосленошћу.


„Незапосленост је 13%, што је у односу на трећи квартал 2016. године смањење за 0,8%.“
Вулин је рекао да је у априлу месецу на евиденцији НСЗ било 676.693 незапослене особе, што је у односу на март месец 11.023 лица мање, тј. представља смањење од 1,6%.
Вулин је истакао да је захваљујући повећаном запошљавању и повећаној уплати доприноса у касу Фонда ПИО уплаћено 2.860.000.000 динара више него што је планирано и представља повећање од 1,3%.
„Захваљујући томе државна каса није уплатила у дотације за пензије 5.860.000.000 динара, па тај новац можемо користити за социјалну заштиту, лечење, обнављање објеката социјалне заштите. Захваљујући повећаној запослености и бољој наплати доприноса, ми смо у стању да финансирамо социјалну заштиту и да повећавамо плате и пензије из реалних извора и политика Владе Александра Вучића и јесте таква да се плаћа само оно што зарадимо и да се из реалних извора финансирају све наше обавезе.“