Aa

Aa

Министар Вулин на манифестацији „Балкански скок пријатељства“

Министар Вулин на манифестацији „Балкански скок пријатељства“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, отворио је Међународну манифестацију „Балкански скок пријатељства 2017“ која се одржава на спортском аеродрому „Лисичји јарак“ и заједно са другим падобранцима скочио падобраном из авиона у тандему са инструктором Миланом Тодоровићем.


Отварајући манифестацију, минстар Вулин је рекао да је Србија земља слободних људи и да је увек била на правој страни света. „Ово је велико задовољство и прилика да покажемо свим нашим борцима и ветеранима колико нам је стало до њих, колико су нам битне вредности за које су се они залагали и борили. Србија је земља која зна шта значи слобода и која се за слободу увек борила.“
Министар Вулин је, обраћајући се падобранцима, рекао да му је увек част када стоји пред њима и да се радује што их сваке године има све више. „Посебно се радујем колико је деце дошло, због које вреди живети, борити се и сваког јутра пробудити се и рећи – хоћу да живим у земљи у којој они треба да живе. Ми смо им дали живот, сада треба да им дамо земљу у којој вреди да проведу тај живот. Данас су на спортском аеродрому окупљени људи који изнад свега воле и цене слободу. Не само неспутану слободу неба, већ слободу духа, слободу једног народа и његово право да одлучује како ће да живи и шта ће да ради, да бира сам своје пријатеље, јер га непријатељи ионако изаберу сами.“ Министар Вулин је падобранцима пожелео плаво небо и да свако буде слободан јер човек више од тога не може да тражи.
Отварању „Балканског скока пријатељства“ присуствовали су и државни секретар у Министарству омладине и спорта, Предраг Перуничић, владика пакрачки Јован Ћулибрк, генерал Николај Бељајев, херој Руске војске, као и мајка палог борца Горана Остојића, Јованка Остојић.
„Балкански скок пријатељства“ се одржава од 1994. године и настао је сарадњом Грчке уније резервних падобранаца и тадашње 63. падобранске бригаде. Организују га Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ и Ваздухопловни савез Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Мининстарства одбране, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Падобранског клуба „Феникс“.