Aa

Aa

Министар Вулин на Љубичевским коњичким играма

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин на Љубичевским коњичким играма

Читај ми

ПОЖАРЕВАЦ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин присуствовао је данас, на пожаревачком Хиподрому тачки волтажирања деце, у оквиру Љубичевскиг коњичких игара, уз поруку да су они лепа будућност Србије.

У оквиру игара, најмлађи чланови Коњичког друштва "Кнез Михаило" извели су различите акробације на коњу, а након тачке министар им је уручио поклоне.

Малишани, њих 14, узраста од две до седам година, од којих је најмлађа "акробата" има само две године и седам месеци, одушевили су публику својим умећем на коњима.

Министар Вулин, изражавајући задовољство што је посетио Љубичевске коњичке игре, рекао је да та манифестација показује колико наша земља има дубоку историју и колико су дубоки корени нашег народа.

"Задовољство је да видите ову прелепу децу, будућност наше земље. Најмлађи спортски клуб, не знам како двогодишњаци ходају, а она већ јаше", рекао је Вулин.

Он је додао да се данас показало и колико је Србија лепа и колико може да буде добро организована и добра земља за живот.

"Ово је наша историја, а ови малишани су наша будућност. Надам се да ће живети у бољој земљи, него што су је затекли", поручио им је министар.

Србија ужива у овоме данас, у својој традицији којом може да се поноси, додао је Вулин.

Поклоне су малишанима, поред министра уручили и падобранци, који су својим скоковима употпунили тачку малишана.

Љубичевске коњичке игре, које организују Коњичко друштво "Кнез Михаило" и град Пожаревац, ове године се одржавају по 52. пут, а по традицији првог викенда у септембру.