Aa

Aa

Министар Вулин: Муслију позива на Трећи балкански рат

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин: Муслију позива на Трећи балкански рат

Читај ми

Министар за рад Александар Вулин рекао је данас, након обиласка просторија Црвеног крста у Бујановцу, да председник Националног савета Албанаца, Јонуз Муслију, изјавом да Прешево, Бујановац и Медвеђа треба да се припоје Косову и Албанији, позива на Трећи балкански рат и рушење уставног поретка и територијалног интегритета Србије, као и на отцепљење дела територије Србије.


Вулин је рекао да изјаву Муслијуа треба да коментаришу надлежни државни органи и да би он за ту изјаву морао да одговара.
„Ово није нека политичка изјава нити лични став, већ позив на рушење уставног поретка и угрожавање територијалног интегритета Србије. Ово је наставак онога што је учинио Еди Рама, што је наставио Хашим Тачи, то је позив на Трећи балкански рат за стварање велике Албаније“.
Министар Вулин је позвао Европску унију и НАТО да реагују и казне Едија Раму и оне који покушавају да изазову балкански рат.
„Онај ко мисли да ће се рат водити само на територији Србије, заборавља да се Велика Албанија протеже и на Македонију и на Грчку и на Црну Гору. Никада се ниједан балкански рат није водио на територији само једне земље и зато НАТО треба да обузда своју чланицу Албанију“, нагласио је Вулин.
Вулин је казао да Србија жели мир и стабилност у региону и да не жели да ратује.
„Ми немамо ниједну дечју главу за бацање. Албанија Едија Раме изгледа да има вишак дечијих глава. Изгледа да има вишак глава да баци у неком бесмисленом балканском рату. Када нас следећи пут будете питали зашто набављамо мигове и покушавамо да јачамо своју земљу, прочитајте изјаве Едија Раме и Хашима Тачија па нас поново питајте зашто се трудимо да Србија буде војно, економски и политички јака и стабилна. Само јака Србија може да сачува мир“, истакао је Вулин.
Такође, он је затражио и од Националног савета Албанаца да се изјасни да ли је то њихов став или само изјава једног човека.