Aa

Aa

Министар Вулин: Допуне закона - порука да нам је стало

Министар Вулин: Допуне закона - порука да нам је стало

Читај ми

БЕОГРАД – Скупштина Србије завршила је данас расправу о изменама Закона о спречавању дискриминације особа са инвалидитетом, а министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин рекао је на крају расправе да су та решења порука тим особама да је друштву стало до њих.

Скупштина Србије ће од 13 сати наставити рад разматрењам око 100 амандмана на предложене измене закона о култури и о обавезном примерку публикација.

Вулин се у изјави новинарима захвалио свим учесницима на аргументованој расправи, наводећи да је данас потврђено зашто је потребно донети предложене измене.

Вулин је сигуран у подршку свих посланика предложеном закону, наводећи да ће оне побољшати живот особа са инвалидитетом, које ће бити још важнији део друштва и које ће свакодневне обавеже од усвајања закона далеко лакше обављати.

Особе са инвалидитетом ће, према његовим речима, моћи да се потписују печатом у било ком органу, банци, пошти.

“Особе са инвалидитетом овим добијају законско решење, али и потврду да је овом друштву стало до њих, да су равноправни. Ово је већ трећи закон из области инвалидских права које се Минситарство трудило да донесе у најкраћем року” ,рекао је Вулин.