Aa

Aa

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ: ЗА СРБИЈУ ЈЕ ДИЈАЛОГ ИЗМЕЂУ СОЦИЈАЛНИХ ПАРТНЕРА ОД ПРВОРАЗРЕДНОГ ЗНАЧАЈА

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ: ЗА СРБИЈУ ЈЕ ДИЈАЛОГ ИЗМЕЂУ СОЦИЈАЛНИХ ПАРТНЕРА ОД ПРВОРАЗРЕДНОГ ЗНАЧАЈА

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ: ЗА СРБИЈУ ЈЕ ДИЈАЛОГ ИЗМЕЂУ СОЦИЈАЛНИХ ПАРТНЕРА ОД ПРВОРАЗРЕДНОГ ЗНАЧАЈА

Читај ми

„У 2023 години - години неизвесности које су изазване глобалним, геополитичким збивањима, години која свакој европској, али и свакој земљи света, ствара многе изазове, важне за вођење државе и управљање привредним и тржишним процесима, за Србију је дијалог између социјалних партнера од прворaзредног значаја“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, након одржане седнице Социјално економског савета.

 

Министар Селаковић је рекао да су на седници СЕС-а, којој је присуствовала председница Владе Р. Србије Ана Брнабић, министри чланови, као и сви чланови представници синдикалних организација  и Уније послодаваца, донете многе одлуке које су од значаја за све социјалне партнере, како за државу, тако и за запослене и послодавце.

 

„Дали смо позитивно мишљење на Нацрт закона о безбедности и здрављу на раду, који ће ове недеље бити на седници Владе Р. Србије и након тога ће се, уверен сам, наћи пред посланицима Народне скупштине“, најавио је министар Селаковић. Он је напоменуо да је усвојен финансијски план СЕС-а, али и све што је неопходно за рад у овој календарској години, као и  будуће активности Социјално економског савета.

 

Министар Селаковић је нагласио да постоји висок степен разумевања међу свим  представницима социјалних партнера, али и да очекује учешће свих колегиница и колега министара из Владе Србије у раду Социјално економског савета.

 

„Савет јесте место на коме треба да разговарамо, доносимо закључке и одлуке и заједно их спроводимо, имајући слуха за све оне који у Србији раде и привређују, без обзира да ли су они послодавци или запослени. Задатак и обавеза државе јесте да обезбеди што је могуће боље услове за функционисање нашег привредног система, остваривање привредног раста, а самим тим свеукупно бољег стања и већег благостања за све грађане Србије и државу“, истакао је Селаковић након што је преузео председавање Социјално економским саветом.

 

Министар Селаковић је указао да ће се седнице СЕС-а одржавати редовном динамиком, као и да је уверен да ће сви чланови Савета остати привржени управо доброј пракси, која се гради годинама, од како постоји Закон о социјално економском савету.