Aa

Aa

Министар Селаковић поделио уговоре за спровођење пројеката у области борачко-инвалидске заштите

Министар Селаковић поделио уговоре за спровођење пројеката у области борачко-инвалидске заштите

Министар Селаковић поделио уговоре за спровођење пројеката у области борачко-инвалидске заштите

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић најавио је данас да ће се од септембра кренути у масовне доделе борачких споменица лицима која су у складу са законом утврдила статус борца. Селаковић је то рекао пошто је уручио 54 уговора удружењима ратних војних инвалида, породицама палих бораца и бораца, као и представницима удружења за чување традиције ослободилачких ратова Србије, на основу којих ће бити реализовано пројекти из области борачко-инвалидске заштите.

 

"Ове године је циклус покривен износом од 30 милиона динара. Имали смо преко 150 пријава. Организације бораца, ратних војних инвалида, мирнодопских инвалида, цивилних инвалида рата и удружења која се баве неговањем традиције ослободилачких ратова Србије су учествовала на конкурсу, а њих 54 је добило средства за пројекте који се требају реализовати у току ове године", рекао је министар. Селаковић је истакао да се Министарство потрудило, и да је у доброј мери успело, да равномерно покрије све категорије, као и да равномерно географски расподели средства од Хоргоша до Прешева, тј. на свим територијама где постоје организације које се баве борцима и инвалидима.

 

Министар је најавио да ће се од септембра кренути по окрузима у масовне доделе борачких споменица лицима која су у складу са законом утврдила свој статус борца. "Министарство наставља да поклања посебну пажњу свим категоријама које су обухваћене борачко-инвалидском заштитом. Наставићемо да радимо на послу који смо започели у Краљеву прошлог месеца, а који се тиче доделе борачких споменица", истакао је Селаковић. Како је рекао, на месечном нивоу Завод за израду новчаница изради 1.000 споменица.

 

"Уз организовану теренску кампању смо у последњих шест месеци успели да подигнемо број лица која су утврдила статус борца. Почетком ове године имали смо 25.000 регистрованих бораца, а на данашњи дана тај број је 34.645 лица којима је утврђен статус борца", истакао је министар. Наставићемо да радимо на омасовљењу борачке популације у Србији, тако што ћемо на законом прописан начин утврђивати њихов статус, рекао је Селаковић.

Извор Танјуг