Aa

Aa

Министар Селаковић отворио Радни центар за особе са церебралном и дечијом парализом ,,Сунце“

Министар Селаковић отворио Радни центар за особе са церебралном и дечијом парализом ,,Сунце“

Министар Селаковић отворио Радни центар за особе са церебралном и дечијом парализом ,,Сунце“

Читај ми

Поводом обележавања Међународног дана за особе са церебралном парализом, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, заједно са помоћницом министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић, отворио је данас Радни ценар за особе са церебралном и дечијом парализом ,,Сунце“.

 

,,Срећан сам што је Министарство одлукама које су донели и моји претходници, које сам донео и сам, а уз помоћ своје помоћнице, обезбедило не мала средства да се овај простор уреди, у последње две године то је 2 милиона 990 350 динара, али и што обезбеђујемо новац за функционисање Савеза у претходне две године, то је 40 милиона и 650 хиљада динара“, истакао је министар.

 

Министар је указао да се на овај начин ставља фокус на особе са церебралном и дечијом парализом и истакао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања следи континуитет у пружању подршке овим лицима.

 

,,Можете да рачунате на подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, подршку Сектора за заштиту особа са инвалидитетом на челу Биљаном Барошевић и да знате та подршка коју ви добијате од помоћнице министра, подршка коју она добија од мене, није ништа друго него подршка коју и она и ја добијамо од председника Вучића“, поручио је Селаковић.

 

Уз подршку Сектора за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, реконструисано је 320м2 и његовом адаптацијом и опремањем омогућено је покретање иновативног програма, намењеног за полудневно збрињавање и радно ангажовање за особе са последицама ЦП са процењеним 3. степеном преосталих радних способности. На овај начин ће многи од њих први пут имати могућност да изађу из својих кућа и да започну адекватнији процес инклузије заснован на сопственом раду.

 

Међународни дан особа са церебралном парализом обележава се 6. октобра, а у периоду од 2. до 9. октобра, у Србији се обележава и Недеља солидарности са особама са церебралном и дечијом парализом.  Обележавањем овог важног датума и недеље скреће се пажња на особе са церебралном и дечијом парализом и подстиче њихова већа укљученост у друштвену заједницу.