Aa

Aa

Министар Селаковић обишао општину Косјерић

Министар Селаковић обишао општину Косјерић

Министар Селаковић обишао општину Косјерић

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, обишао је поплављена подручја у Златиборском округу која су се нашла под ударом поплава претходних недеља, а међу којима је и општина Косјерић.

 

„Овде у Косјерићу вода се повукла, али оставила за собом озбиљне последице. Само у овом делу имали смо осам домаћинстава која су била поплављена. Комисија општине Косјерић спровела је пописивање тих домаћинстава. Пописала је причињену штету, податке о томе упутила је Министарству за јавна улагања“, рекао је Селаковић након обиласка ове општине. 

 

Говорећи о последицама поплава у Косјерићу, министар је рекао да је један мост прилично угрожен, али да је штета начињена у неким местима не само од поплава, већ и од клизишта која су прорадила и оштетила путеве и инфраструктуру.

 

„На неким местима је већ почела санација те штете. Отићи ћемо да обиђемо те локације, да разговарамо са грађанима, да видимо у чему им је то потребна прва помоћ Владе“, нагласио је министар Селаковић

 

„Влада Републике Србије ће свакако радити на пружању помоћи општинама, да оно што општине уз помоћ Владе могу да ураде и санирају, а са друге стране тамо где је потребна искључиво помоћ државе, држава ће помоћи и санираће последице поплава, како би и грађани и привреда наставили своје неометано функционисање“, истакао је министар Селаковић.