Aa

Aa

Министар Селаковић обишао Домско одељење за смештај старих лица у Деспотовцу

Министар Селаковић обишао Домско одељење за смештај старих лица у Деспотовцу

Министар Селаковић обишао Домско одељење за смештај старих лица у Деспотовцу

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и председник општине Деспотовац  Никола Николић, обишли су  Домско одељење за смештај старих лица при Центру за социјални рад у Деспотовцу. Том приликом министар је рекао да Домско одељење за смештај старих лица постоји скоро 12 година и да успева да одржи ниво и квалитет услуга за 53 корисника колико их тренутно борави, док је смештајни капацитет ове установе 70.

 

Министар је истакао да су за квалитет и ниво услуга најзаслужнији запослени, првенствено неговатељице, и додао да у прилог томе сведочи и дужина боравка људи у  Дому.  „Неки корисници дома ће у врло скором времену дочекати и свој 100. рођендан, што говори колико се о њима добро брине и води рачуна“, истакао је министар. Он је додао да је  Министарство препознало потребу очувања овог нивоа услуге, те да је ове године издвојило 27 милиона динара  за набавку нове опреме за кориснике овог Дома. Тако је Дом прибавио више од 50 нових кревета, нову кухињу, већи број медицинских помагала, односно све оно што корисницима омогућава добре услове боравка.

 

Министар је рекао да је са председником општине било речи о проналажењу начина да се обезбеди алтернативни начин грејања, и најавио да ће гасовод доћи и до самог Дома.  „То је велика ствар, када знате да као Министарство и људи који овде раде нису препуштени сами себи и чињеници да су само једна од установа у великом броју установа који функционишу у систему социјалне заштите, већ да рачунају и на партнерски однос са својом матичном општином“, истакао је  Селаковић.  Министар је обишао и Центар за социјални рад Деспотовац у оквиру ког се налази Домско одељење за смештај старих лица.

 

Током боравка, министар Селаковић присуствовао је Свечаној академији поводом Дана општине Деспотовац, на којој му је свечано уручена Плакета за допринос Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања социјалној заштити  општини Деспотовац.