Aa

Aa

Министар Селаковић на свечаном обележавању Међународног дана људских права

Министар Селаковић на свечаном обележавању Међународног дана људских права

Министар Селаковић на свечаном обележавању Међународног дана људских права

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић и помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, присуствовали су свечаности поводом обележавања Међународног дана људских права у Народном музеју.

 

Овом приликом додељене су награде победницима конкурса „Ј=ЕДНАКИ“ и фото-конкурса „ВЕШТИНЕ“. 

 

„Креативност која не зна за баријере, она не зна за особе са инвалидитетом или особе без инвалидитета, то је нешто у чему смо апсолутно једнаки, а у чему су некада, наши пријатељи и суграђани, који се боре целога живота, а живе са неким инвалидитетом, могу слободно да кажем – једнакији од нас других јер често служе као пример сопственом енергијом, ентузијазмом, мотивацијом, али и другима који немају инвалидитет, показују колико је важно у животу борити се и стварати“,рекао је Селаковић.

 

Министар је подсетио да се додела награда на конкурсима „Ј=ДНАКИ” и „Вештине”обележавају пету годину за редом, а да је иницијатор идеје био председник Александар Вучић, и да је тим обележавањем дата прилика да се истакне умеће и креативност особа са инвалидитетом, и да ће овај конкурс бити једна врста наше регионалне иницијативе, јер је у Србији добра пракса.  

 

 

Министар се посебно захвалио амбасадору Народне Републике Кине, господину Ли Мингу, на челичном пријатељству у свим областима,посебно у областима заштите особа са инвалидитетом. 

 

„Симбол те сарадње јесу ти дивни, вредни поклони, односно награде које су захваљујући вама обезбеђене за наше данашње лауреате на овом конкурсу и уверен сам да ћемо наше пријатељство, пријатељство две земље, у свакој области друштвеног живота, тако и у овом за нас важном у изградњи Србије без баријера, јачати и унапређивати сваки наредни пут“,рекао је Селаковић.

 

 

Овом приликом помоћник министра Барошевић примила захвалницу од Удружења „Маска” за допринос развоју стваралаштва особа са инвалидитетом у Републици Србији. 

 

Барошевић је у обраћању присутнима истакла да смо захваљујући председнику Вучићу допринели да особе са инвалидитетом буду препознате, као и њихов рад и стваралаштво и да смо тиме остварили заједничке снове у стварању Србије без баријера, она се захвалила и ресорном министру на несебичној подршци у раду Сектора за заштиту особа са инвалидитетом који свакодневно ради са 33 савеза која у свом саставу имају преко 500 локалних удружења, са седиштем у преко 100 локалних самоуправа у Републици Србији. 

 

 

Обележавању Међународног дана људских права, поред министра Селаковића и помоћнице Барошевић присуствовали су и Њ.Е амбасадор НР Кине Ли Минг, председница Националне организације особа са инвалидитетом Татјана Стојшић-Петковић, извршна директорка Националне организације особа са инвалидитетом Иванка Јовановић, као и добитници награда.