Aa

Aa

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ДОДЕЛИО БОРАЧКЕ ЛЕГИТИМАЦИЈЕ У ЗРЕЊАНИНУ

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ДОДЕЛИО БОРАЧКЕ ЛЕГИТИМАЦИЈЕ У ЗРЕЊАНИНУ

МИНИСТАР СЕЛАКОВИЋ ДОДЕЛИО БОРАЧКЕ ЛЕГИТИМАЦИЈЕ У ЗРЕЊАНИНУ

Читај ми

„Част и задовољство ми је што сам данас био у прилици да  доделим борачке легитимације за више од 60 Зрењанинаца, који су у ратним сукобима од 1991 - 1999. године, на позив отаџбине, одговорили и нашли се на првој линији одбране“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић који борави у Граду Зрењанину у радној посети.

 

Говорећи о трагичним и тешким судбинама бораца, министар Селаковић је рекао да су многи од њих остали  без руке, ноге, са трајним инвалидитетом, али и да су они који су остали без свог сина, брата, данас као чланови породица палих бораца, дошли  да преузму борачке  легитимације. „То су људи који су одговорили на позив отаџбине и остали верни и доследни својој заклетви“, истакао је министар.

 

Након  састанка са градоначелником Зрењанина Симом Салапуром и његовим сарадницима члановима Градског већа, министар Селаковић је рекао да су озбиљно разговарали о томе, како и на који начин, може да се помогне  припадницима борачке популације и носиоцима борачких легитимација,  да им се олакша функционисање у њиховим свакодневним животним потребама и ситуацијама  у граду Зрењанину.

„Имамо градски, покрајински и републички ниво и свако од нас ако се потруди да отвори врата, тамо где су им до сада била затворена, за неке од њихових потреба или остваривање неких од њихових права, тиме ћемо учинити неко добро дело, како њима тако и члановима њихових породица“, нагласио је министар.

Селаковић је најавио да ће министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставити  са доделом борачких легитимација и да ће све оно што је пандемија короне зауставила, када је у питању спровођење Закона о борачко - инвалидској заштити, Министарство наставити да ради у овој години, у којој, како је рекао, има  веома озбиљне планове у овом сектору, за које ће се потрудити да буду испуњени и остварени.

 

„Град Зрењанин је према палим борцима, према породицама палих бораца и удружењима увек био искрен и увек смо се трудили да саслушамо њихово мишљење и да  видимо у ком сегменту, у оквиру наше надлежности, можемо да унапредимо помоћ коју можемо да пружимо“, изјавио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура,  након доделе борачких легитимација са министром Селаковићем.

 

Краљевић Небојша, бивши припадник МУП-а Републике Србије и представник Удружења ветерана Посебних јединица Полиције МУП-а Р. Србије,  којих у Зрењанину има преко 150 чланова ,  рекао је да су припадници Полиције, посебно у Зрењанину, дали огромну жртву у ратовима 1991-1999. године.

„До сад смо се осећали као неки терет, док није донет  Закон о борачко – инвалидској заштити. Осећали смо се као да смо терет држави коју смо бранили. Моји би саборци волели,  да не остане све само на додели легитимација, већ да се људи препознају и да ипак виде, да нису заборављени, нити да су терет. Како год, и у колико год великом броју да смо се данас одазвали, одазвали смо се и онда када је било потребно“, рекао је Краљевић.

 

Током радне посете Зрењанину, министар Селаковић, састао се са градоначелником и директорима филијала фонда ПИО и НСЗ, Инспектората за  рад, центра за социјални рад и Геронтолошког центра.