Aa

Aa

Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Краљевине Шпаније, Мигeлом Фуертесом

Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Краљевине Шпаније, Мигeлом Фуертесом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Краљевине Шпаније у Републици Србији, Њ.Е. Мигелом Фуертесом.

У разговору је заједнички констатовано да су односи између Републике Србије и Краљевине Шпаније развијени, али да постоји простор за даље унапређење сарадње у областима из надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Министар Ђорђевић је истакао да постоји потреба за закључивањем билатералног уговора у области социјалног осигурања, како би нашим грађанима који живе и раде у Шпанији, као и грађанима Шпаније у нашој земљи, била обезбеђена свеобухватна заштита.

Амбасадор Фуертес је истакао да Шпанија подржава Србију у процесу преговора за улазак у Европску унију и да ће Србија у Шпанији увек имати верног савезника. Такође, у оквиру својих могућности, настојаће да пружи пуну подршку у развоју области социјалног осигурања и заштите права грађана.

Договорено је да у наредном периоду буде иницирана интензивнија сарадња у области европских интеграција и социјалне заштите, као и да се разменом посета високог нивоа започне сарадња у новим областима.