Aa

Aa

Министар Ђорђевић састао се са директорима предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом

Министар Ђорђевић састао се са директорима предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, државни секретар Ненад Нерић, в.д. помоћника министра у Сектору за финансије Саша Трандафиловић и в.д. помоћникa министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, одржали су састанак са директорима предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом. 
На састанку је представљена нова методологија распоређивања финансијских средстава, која ће бити праведније додељивана, а које држава даје предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом. 
Министар Ђорђевић истакао је да једино уз доказе да су средства потрошена за репро-материјал, она тако могу бити и додељена, како не би долазило до потенцијалне злоупотребе и ненаменског трошења.
„Моја идеја је да средства која је држава наменила предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом, буду праведно распоређена. Борићемо се за већа средства која ће бити додељивана свима који буду аплицирали у складу са законом“, рекао је Ђорђевић и додао да ће морати да се приложе документа и докази о трошењу тих средстава.
Током састанка, министар Ђорђевић нагласио је свим присутним да ће  неопходну документацију морати да достављају на време, а да ће Министарство на исти начин обрађивати документа и средства уплаћивати у предвиђеном року. 
„Министарство неће трпети било какву злоупотребу трошења средстава. Цео процес биће пропраћен, од почетка до краја уз редовне контроле које ће установити како и на кој начин су средства искоришћена“, истакао је министар.
Ђорђевић је поручио да сви треба да запошљавају особе са инвалидитетом, а да је Министарство увек спремно да пружи подршку сваком предузећу.
„Моја жеља је да држава Србија буде друштвено одговорна, да подстакнемо предузећа да запошљавају особе са инвалидитетом, од прве до десете категорије, и да им ми као држава пружимо помоћ у томе“, закључио је министар и додао да ће ови састанци постати пракса, како би заједно радили на унапређењу система.