Aa

Aa

Министар Ђорђевић посетио радионицу „Звуци срца“

Министар Ђорђевић посетио радионицу „Звуци срца“

Министар Ђорђевић посетио радионицу „Звуци срца“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је радионицу „Звуци срца“ у којој раде искључиво млади са посебним потребама уз малу помоћ и подршку надлежних, а која постоји захваљујући идеји удружења „Дечје срце“ и подршци ресорног министарства.

 

„На самом улазу осетио сам позитивну атмосферу. Осмех на лицима свих запослених дао ми је довољан и јасан знак да су они заиста испуњени и срећни што раде, док то није увек случај код људи којима се могућност да раде просто подразумева. Њима није најбитнија плата већ управо осећај да се осећају корисније, да могу некоме да улепшају дан јер ће му скувати кафу, направити јело и упутити најљубазнији осмех“,  рекао је министар и додао да би сви требало да се угледамо на њих и посао више радимо са љубављу. 

 

Министар Ђорђевић истакао је да је Министарство са три милиона динара помогло у опремању ове радионице и захвалио Граду Београду који им је уступио простор, као и  Европској унији која је пружила подршку у остварењу ове идеје.

 

„Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања активно се залаже за веће запошљавање особа са инвалидитетом и то ће наставити и у наредном периоду. Желимо да искоренимо предрасуде које постоје у друштву када је у питању ова категорија друштва и да докажемо да особе са инвалидитетом могу да обављају посао као и сви други, одговорно и савесно, а често и боље него особе без инвалидитета“, рекао је министар.

 

Како је нагласио, у наредном периоду ресорно министарство ће кроз пројекат финансирати трошкове одржавања и комуналне трошкове које има ова радионица, како би били потпуно растерећени и имали прилику да ангажују још више лица.

 

„У овој радионици тренутно је ангажовано 15 лица. Ја сам видео да су они сви срећни, задовољни и да уживају у овоме што раде, јер се осећају корисније и самостално, а то је заиста најбитније за њихов даљи живот“, рекао је министар и позвао све грађане да посете ову радионицу и увере се да тамо раде добри мајстори који кувају одличну кафу и праве сјајне палачинке и тако подрже ову радионицу и рад хуманитарне организације.

 

Директор хуманитарне организације "Дечје срце"  Горан Ројевић захвалио је министру Ђорђевићу на посети и на досадашњој подршци Министарства и истакао да је ова радионица сјајан пример помоћу којег се предрасуде у друштву према особама са сметњама у развоју могу искоренити. 

 

„Уз подршку Министарства омогућићемо да и млади са сметњама у развоју више немају предрасуде сами о себи,  а надамо се да ће и друге хуманитарне организације следити наш пример, јер је Србија хумано друштво који брине о свим својим члановима једнако“, истакао је Ројевић.