Aa

Aa

Министар Ђорђевић и патријарх српски Иринеј о Години солидарности и сарадње

Министар Ђорђевић и патријарх српски Иринеј о Години солидарности и сарадње

Министар Ђорђевић и патријарх српски Иринеј о Години солидарности и сарадње

Читај ми

„Током велике борбе коју је водила цела планета против корона вируса, Србија и њени грађани показали су солидарност и пожртвованост и заједничким снагама успели смо да се изборимо против невидљивог непријатеља и у духу заједништва сложно морамо наставити да одолевамо свим изазовима“, истакао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у току разговора са патријархом српским Иринејем на тему Године солидарности и сарадње.

 

Ђорђевић је навео да је веома задовољан што је Влада Србије усвојила предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да се 2020. година прогласи Годином солидарности и сарадње.

 

„Солидарности и сарадња на свим нивоима у друштву од кључног су значаја за спречавање последица које угрожавају живот и здравље становништва, нарочито осетљивих група. Србија је показала висок степен хуманости и људскости у борби против вируса COVID-19. Важно је да и у наредном периоду радимо на унапређењу сарадње између државних органа, стручних, хуманитарних и струковних организација и удружења“, рекао је министар и захвалио патријарху Иринеју и Српској православној цркви на подршци у овој одлуци.

 

Патријарх српски Иринеј благословио је одлуку о проглашењу текуће године за Годину  солидарности и сарадње истакавши да је она у духу хришћанства и православља. Како је навео, докле год је у људима присутна хуманост, пожртвованост и осећај емпатије према другима, сигурно ћемо у сваком погледу као земља и друштво напредовати.