Aa

Aa

Министар Александар Вулин почасни грађанин Витине

Министар Александар Вулин почасни грађанин Витине

Читај ми

ВИТИНА - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин постао је данас почасни грађанин општине Витина на Косову и Метохији.

Вулин је на свечаности која је уприличена у Дому културе у Клокоту рекао да је ово признање Србији односно Влади Србије и да је ово начин да грађани Витине кажу Србији да су ту и да Србија треба да мисли на њих бар онолико колико они мисле на своју државу.

“Ово је ваш начин да кажете уједињени смо, црвсти, знамо куда идемо и издржаћемо све што нам зла судбина и непријатељи намене. Ово је само ваш начин да у дане великог празника поручите централној Србији да сте ту да останете и да очекујете од државе Србије да буде овде, да остане", рекао је Вулин.

Вулин, који је бивши директор Канцеларије за Косово и Метохију, је пре него што је постао почасни грађанин Витине проглашен и за почасног грађанина општина Косовска Митровица и Лепосавић.

Свечаности у Дому културе у Клокоту поред грађана и руководства ове општине присуствовали су градоначелници српских општина из Косовског поморавља, начелник Косовскопоморавског округа Срђан Митровић.

Присутни су били и Кумуцеас Георгиос члан сталне Мисије ОЕБС-а из Грчке који такође проглашен почасним грађанином Витине и почасни председник Националног савета Грка Србије Христос Алексопулос који добио специјалну плакету.

Захвалнице су добили и Братислав Југовић, Слободанка Милијавчевић и Бранка Гајић иначе сви блиски Вулинови сарадници.

Вулин у име владе осудио насиље у Косовској Митровици

Вулин је у име Владе Србије осудио насиље у Косовској Митровици и упозорио да се оно може понављати све док преступници остају некажњени.

"У име Владе Србије осуђујем свако насиље и над Србима и над Албанцима и над сваким становником Косова и очекујем да већ неко буде кажњен за досадашње инциденте", рекао је Вулин новинарима у Клокоту код Косовске Витине.

Вулин је упозорио да док се не казне они који су започели серију инцидената можемо рачунати да ће се инциденти наставити и непрекидно дешавати.
“Ја никако да чујем легитимне представнике Приштине који ће изаћи и рећи енергично осуђујемо свако насиље над Србима, оно је неприхватљиво и оно не сме да се деси", казао је он подсетивши да званична Приштина није осудила насиље над дечаком који је избоден у Митровици прошле седмице и да нико због тога није ухапшен.

“Док се то зло не буде казнило можемо очекивати да ће се спирала насиља наставити. Очекујемо од међународне заједнице да преузме одговорност када нико други неће и да разуме да мора да се понаша другачије, да ће насиље запалити Косово а то не сме да се деси", упозорио је Вулин.

Он је подсетио да је пре нешто више од две године у Косовској Митровици повређен у експлозији бомбе дечак Боривоје Вучетић али да нико до данас није кажњен због тога и да малишан већ виш од две године живи са гелерима у телу.