Aa

Aa

Миленковић Кајкут у посети Сомбору

Миленковић Кајкут у посети Сомбору

Миленковић Кајкут у посети Сомбору

Читај ми

В.д. помоћника министра Татјана Миленковић Кајкут, одржала је састанак у згради градске управе у Сомбору са тимом Јединице за управљање пројектима у области миграција Министарства, представницима Међународне организације за миграције и представницима града Сомбора, на челу са заменицом градоначелника Љиљаном Тицом  и  представницима Центра за социјални рад Сомбор.

 

На састанку је размотрена мигрантска ситуација, као  и одговор система социјалне заштите и осталих актера на збрињавању малолетних миграната без пратње.

 

„Кроз пројекат Подршка управљању миграцијама у Србији – унапређењу смештајних капацитета и приступа образовању, који се финансира средствима ЕУ, пружа се подршка Центру за социјални рад у Сомбору кроз ангажовање једног стручног радника и возача, који раде на збрињавању малолетних миграната без пратње кроз систем социјалне заштите,“ рекла је Миленковић Кајкут.

 

Представници градске управе и центра за социјални рад истакли су значај подршке коју добијају кроз Пројекат, како кроз ангажовано особље и обезбеђивање горива за свој рад, у одговору на мигрантску ситуацију у граду.

 

Мр Снежана Баждар, испред ЦСР Сомбор, упознала је делегацију Министарства са досадашњим и актуелним збивањима везаним за малолетна лица без пратње. Она је пренела своја позитивна искуства у сарадњи са градском управом и свим надлежним институцијама, и изразила очекивање ће се пројектна подршка Министарства, ИОМ-а и ЕУ наставити и у будућем периоду.