Aa

Aa

Мере за мигранте од поноћи као и у осталим земљама

Мере за мигранте од поноћи као и у осталим земљама

Читај ми

БЕОГРАД - Влада Србије од поноћи почела је да примењује одлуке које примењују остале земље на мигрантској рути, што значи да наша граница према Македонији и Бугарској функционише у складу са правилима, које су установиле Словенија и Хрватска, изјавио је данас минситар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Вулин је подсето да је српска влада од почетка мигрантске кризе заузела јасан политички став, да се решење мора наћи заједно и да ће се Србија понашати како се понашају све остале земље на мигрантској рути.

"Како се понашају Словенија и Хрватска, тако ћемо се понашати и ми. Од синоћ у поноћ, наша влада почела је да примењује одлуке које су примениле друге земље на рути, што значи да наша граница функионише што се миграната тиче, према Македонији и Бугарској у складу са правилима које су установиле Хрватска и Словенија", навео је Вулин у изјави новинарима.

Вулин је рекао да је ситуација у Идоменију у Грчкој и на грчко-македонској граници тренутно веома забрињавајућа, због великог броја миграната и додао да се нада да ће Европа заузети јединствен став и да ће се након разговора са Турском наћи јединствено решење.

"Очекујемо наставак разговора који би требало да се окончају ове недеље и да се донесу конкретни закључци. Што се нас тиче, ми на нашој територији водићемо рачуна да се поштују и домаћи и међународни закони, то значи и да се хумано односимо према људима који се налазе на нашој територији, а исто тако да водимо рачуна да нема илегалног уласка у нашу територију", рекао је Вулин.