Aa

Aa

Малишани Динама из Москве дошли у Београд

Малишани Динама из Москве дошли у Београд

Читај ми

БЕОГРАД - Пионирску екипу Кошаркашког клуба Динамо из Москве, која ће овог викенда учествовати на кошаркашком турниру у Београду, данас су поздравили представници министарстава спорта и рада, владине Канцеларије за Косово и Метохију, амбасаде Руске Федерације.

Дечаци из Русије стари 13 и 14 година такмичиће се против вршњака из кошаркашких клубова Мокра Гора из Зубиног Потока и Црвене звезде и Земуна из Београда у наставку сарадње КК Мокра Гора са клубовима из Москве.

Малишане је поздравио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин који им је пожелео добродошлицу и поручио да у Србији неће наћи никога ко нема само љубав и поштовање према пријатељима из Русије и Москве.

"Када се наши гости врате кући и родитељи их питају где су били, можда неће знати да објасне тачно где су Београд и Зубин Поток или на колико се простире Србија, али сигуран сам да ће знати да објасне једном веома једноставном реченицом - Били смо тамо где смо се смејали, где смо се дружили, где су нас сви волели", рекао је Вулин.

Он је подсетио да су дечаци из Кошаркашког клуба Мокра Гора из Зубиног Потока прошле године боравили у Москви, где су представљали Србију, и да је посета њихових вршњака наставак сарадње тог клуба са клубовима из Москве.

"Када вас питају како је било, желим да се осмехнете, да се сетите свих који су вас волели, да се сетите Србије која је увек и свуда неговала љубав и наклоност и увек у Русију гледала као што гледа себе, и знала да буде криртичнија према себи него према великој, далекој и увек вољеној Русији", рекао је Вулин.

Министар рада је у шали рекао и да неће знати за коју екипу на турниру да навија, с обзиром да би могао да навија за "моју Звезду, али и моје Колашинце, али и за наше Русе и наш Динамо".

Државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић поручио је да му је драго што су деца из Зубиног Потока боравила у Москви, а сада угостила вршњаке из Русије, јер та размена, како је истакао, значи и када је реч о спортском дружењу, али и промоцији Србије.

Представник амбасаде Руске Федерације у Београду Игор Фиљук честитао је мушкој кошаркашкој репрезентацији Србије освајање сребрне медаље на недавно завршеном првенству у Шпанији, пожелевши да се сарадња две државе још прошири.

Са њим се сагласила и представница Центра за иновативне технологије и спорт из Москве Јулија Данилова и додала да ће за дечаке из Русије боравак у Београду бити велико искуство, али и могућност да се утврде културне везе два народа.

Турнир у кошарци за пионире Динама, Мокре Горе, Црвене звезде и Земуна организују Канцеларија за Косово и Метохију, општина Зубин Поток и Завод за спорт и медицину спорта Републике Србије.