Aa

Aa

Континуирано побољшање услова за живот и рад младих један од главних приоритета

Континуирано побољшање услова за живот и рад младих један од главних приоритета

Континуирано побољшање услова за живот и рад младих један од главних приоритета

Читај ми

Поводом Међународног дана младих, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања истиче да је континуирано побољшање услова за живот и рад младих један од главних приоритета рада Министарства и Владе Републике Србије.

 

Улагање у младе, њихово образовање, стварање услова за стицање првих радних искуства јесте улагање у будућност, развој и просперитет државе у свим областима.

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања указује да је запошљавање младих један од кључних стратешких циљева државе.

 

У складу са тим, Влада Републике Србије је на предлог Министарства 2020. године покренула програм „Моја прва плата“, којим је 8.224 младе особе добило прилику да по први пут заснује радни однос.

 

Водећи се добрим резултатима тог програма, задовољством младих и послодаваца, Влада Републике Србије одлучила је да се програм „Моја прва плата“ настави и у 2021. години. 

 

„Ове године ће 10.000 младих, млађих од 30 година, имати прилику да своје стечено знање покажу и у пракси. Поносни смо што можемо младима да помогнемо у њиховим првим корацима на путу ка стварању сјајних каријера“, рекла је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић.

 

Министарство ће у наредном периоду радити на свим програмима који имају за циљ подстицај запошљавања у Србији, а посебно запошљавање младих особа. 

 

У складу са политиком председника Републике Србије Александра Вучића и политиком Владе Републике Србије, Министарство ће наставити да подржава младе, да ствара добар привредни амбијент, да усклађује запошљавање младих и подршку привредном сектору и да унапређује њихов положај на тржишту рада.