Aa

Aa

Конференција о јачању услуге социјалне заштите намењене деци и породици

Конференција о јачању услуге социјалне заштите намењене деци и породици

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, учествовао је данас на конференцији ,,Прекинути круг искључености: јачање породица које живе у вишеструкој депривацији“, посвећеној приоритетима у унапређењу рада у систему социјалне заштите код пружања подршке најугроженијој деци и породицама у кризи.


Иванишевић је истакао да је у најбољем интересу детета да породица остане на окупу, јер она у одрастању игра најважнију улогу. Захваљујућу услузи породични сарадник, коју Министарство за рад спроводи у сарадњи са УНИЦЕФ-ом и Фондацијом „Новак Ђоковић“, према речима Иванишевића, смањен је ризик од институционализације деце пружањем техничке, психолошке, стручне и сваке друге помоћи породици. Државни секретар је подсетио да је ове године донета уредба о наменским трансферима намењена локалним заједницама како би и услуга породичног сарадника била уврштена у услуге локалне заједнице.
Шеф Делегације Европске уније у Србији, Мајкл Девенпорт, рекао је да Србија напредује на пољу заштите права детета и да је наша земља постигла мерљиве резултате када је реч о унапређењу хранитељског смештаја. Девенпорт је истакао да ЕУ жели да помогне нашој земљи да буде пример добре праксе и да ће Унија наставити да буде поуздан партнер Влади Србије.
Директор Канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији, Мишел Сен Ло, одао је признање Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на преданом раду и корацима који се предузимају у области социјалне заштите.