Aa

Aa

Компанија Леони ће запослити још 300 радника

Компанија Леони ће запослити још 300 радника

Читај ми

ПРОКУПЉЕ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин је најавио да ће компанија Леони, чије је погоне данас обишао у Прокупљу, ускоро запослити још 300 радника.

Вулин је након обиласка те фабрике рекао новинарима да је Леони 9. маја затражио од Националне службе за запошљавање да им обезбеди 300 нових радника, а да ће НСЗ учинити све да их пронађе.

"Нема боље вести него када неко отвара нова радна места", рекао је Вулин.

Он је истакао да је за активне мере запошљавање за ову годину издвојено 2,8 милијарди динара и још 550 милиона динара за запошљавање особа са инвалидитетом.

"У току су конкурси, повећана су интересовања како послодаваца тако и појединаца за програм самозапошљавања", рекао је Вулин и додао да то говори да се држава окреће себи, али и предузетништву.

Говорећи о Леонију који на две локације у Србији запошљавања око 4.000 радника, Вулин је истакао да је ту послодавац препознао да му синдикат није противник већ савезник.

"Волео бих да овај пример не буде усамљен, јер посао синдиката је да штити радника, а менаџменту треба задовољан радник", рекао је Вулин.

Представник синдиката Независност Драган Весић рекао је новинарима да синдикат има коректан социјални дијалог са послодавцем, да су закључена два колективна уговора и да су све нејасноће које су постојале на почетку решене.

Додао је да ће се у наредном периоду разговарати о повећању цене рада.

Како је новинарима речено у компанији, инспекција рада која је контролисала између осталог и ту компанију није утврдила кршење закона када је реч о правима радника.