Aa

Aa

Коло српских сестара ускоро добија лиценцу

Коло српских сестара ускоро добија лиценцу

Читај ми

СУБОТИЦА - Коло српских сестара у Суботици планира пројекат бриге о старачким и самачким сеоским домаћинствима, а данас им је стигла и лепа вест – да ће ускоро добили лиценцу за пружање услуга социјалне заштите.

По речима министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулина, установе попут Кола српских сестара су значајан партнер министарству.

- Суботичко Коло српских сестара се фокусирало на помоћ старачким домаћинствима, којих је заиста пуно, а они су често и заборављени и занемарени. Знамо да је природно окружење најбоље за све људе у годинама, а на овај начин они ће бити у својим домовима и имати сву потребну помоћ – истакао је Александар Вулин и захвалио се чланицама Кола на племенитости. - Коло је конкурисало и ускоро ће добити одговарајућу лиценцу за рад.

Према пројекту, за који су конкурисале на конкурсу локалне самоуправе, чланице Кола српских сестара ће помагати мештанима Старог и Новог Жедника и Таванкута.

- Обилазићемо старачка и самачка домаћинства и пружати им сваки вид помоћи у кући, јер су то људи којима нико данима не закуца на врата. То ћемо радити волонтерски а уколико добијемо средства од нашег града моћи ћемо и да запослимо некога - објашњава Мирјана Салатић, потпредседница Кола српских сестара. - Када добијемо лиценцу, моћи ћемо да пружимо и медицинску помоћ и кућну негу и ангажујемо и медицинске сестре и неговатељице.

subotica.com